Moderatkvinnorna

Moderatkvinnorna är ett nätverk i Moderaterna med huvuduppgiften att arbeta politiskt, genomföra utbildningar, rekrytera nya medlemmar och att lyfta fram kvinnliga företrädare och kvinnors aspekter i politiska frågor. På så sätt skapas förutsättningar för ökade insatser av kvinnor i partiorganisationen som förtroendevalda i politiska församlingar.

Nedan men även på Moderatkvinnorna Hallands Facebooksida finns presentation av vilka som är kontaktpersoner i Halland. Det kommer att komma ut aktiviteter som man kan delta på där så det kan vara bra att följa sidan.

Facebook
Moderatkvinnorna

Jag heter Agnes Polak Ljung och är moderatkvinnoansvarig för Falkenberg. För nuvarande sitter jag som ordinarie ledamot i Kultur-, fritids- och tekniknämnd, som ersättare i Kommunfullmäktige i Falkenbergs kommun samt som ordinarie ladamot i Regionfullmäktige. Jag är även ersättare i styrelsen för Stiftelsen Hallands Länsmuseer.

Jag bor med min man Claës och 6 jakthundar på Alvhaga, 4 km från Fegen, djupt in i de halländska skogarna. Tillsammans driver vi ett företag inom turismbranschen. Till mina privata intressen hör det mesta som rör hundträning och jakt. Jag tränar gärna apportering med mina labradorer och ni ser mig ganska ofta på olika typer av hundtävlingar i södra Sverige.

Moderatkvinnorna

Jag heter Helena Storckenfeldt och är ordförande för Moderatkvinnorna Halland. Jag är riksdagsledamot sedan 2019 och sitter idag i utrikesutskottet och försvarsutskottet med särskilt ansvar för bistånd och utveckling.

Jag bor på en gård i Kullavik med min man, två hundar och ett gäng ankor och höns. På min fritid tycker jag om att gå promenader med hundarna, bada i havet (året om), och spela gitarr.

Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av sig.
helena.storckenfeldt@riksdagen.se

Moderatkvinnorna

Jag heter Anna Fallkvist och är vice ordförande för Moderatkvinnorna Halland. Jag sitter som ordförande i Miljönämnden i Halmstad och sitter även med i Kommunfullmäktige.

Jag bor i Harplinge utanför Halmstad tillsammans med min man och två hundar. Min fritid ägnas till största delen av hundträning. Jag är instruktör i Svenska Brukshundklubben och tillbringar mycket tid på Oskarströms Brukshundklubb där jag också är vice ordförande.

Moderatkvinnorna

Jag heter Maria Gathendahl och är M-kvinnoansvarig och ledamot i Kungsbacka kretsen. Jag är också ledamot i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott, vice ordförande i kultur och fritidsnämnden och ordförande för Kungsbackaföreningen (en av fyra lokalföreningar i Kungsbackakretsen). Till vardags arbetar jag som ombudsman för Moderaterna i Göteborg.

Jag bor i Onsala tillsammans med min sambo och varannan vecka har vi fem barn hos oss. Då blir det mycket fotboll och innebandy. Jag är tränare för yngste sonens lag. På våra barnfria veckor blir det extra mycket jobb och många turer i löpspåret.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig. maria.gathendahl@moderatvg.se

Moderatkvinnorna

Jag heter Gunilla Karlsson och tillsammans med min man bor jag vid Sveriges längsta sandstrand i Mellbystrand.

Jag är Moderatkvinnoansvarig i Laholmsföreningen, jag sitter även med i Socialnämnden som ersättare och är huvudman i Sparbanken Laholm Till vardags jobbar jag deltid i ett familjeföretag och resten är jag pensionär.

På fritiden förutom politiken promenerar jag på stranden, spelar golf, passar barnbarn och sjunger i Skummeslövs kör samt jobbar för att vi ska få en brygga i Mellbystrand.

Moderatkvinnorna

Jag heter Yvette Diaz och bor i Veddige utanför Varberg. Jag sitter i socialnämnden och i sociala utskottet i Varberg. Jag är moderatkvinnoansvarig i Varbergsföreningen och även valledare.

Till vardags arbetar jag som kokerska på en fristående förskola. Jag har förmånen att få jobba med en av de saker jag tycker allra bäst om nämligen att laga mat. Förutom politiken som tar mycket tid ägnar jag mig åt mina trädgårdsodlingar på hobbynivå, familj, katter och så givetvis min matblogg – Smaka och se.